Головне меню

Популярні рецепти

Борщ селянський (Закарпатська кухня)

Борщ селянський (Закарпатська кухня)

У киплячу воду кладуть картоплю, нарізану кубиками. Після закипання додають шатковану капусту і варять 20—25 хв. Потім до­дають варену квасолю з відваром, яблука, нарізані часточками, туш­ковані з жиром, томатом-пюре та оцтом буряки. Крім того, додають пасеровані моркву, петрушку (корінь) та цибулю, сіль, цукор, дово­дять до готовності і заправляють чорним перцем, лавровим листом і товченим салом.

Подаючи на стіл, у тарілку з гарячим борщем кладуть смета­ну.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 53 г, капуста білоголовкова 50 г, буряки 43 г, квасоля 13 г, яблука свіжі 8 г, цибуля 18 г, морква 20 г, петрушка (корінь) 9 г, жир 10 г, томат-пюре 10 г, оцет 9%-ний 1 г, цукор 2 г, сало шпик 3 г, перець чорний молотий 0,01 г, лавровий лист 0,02 г, сіль 5 г, сметана 10 г, вода та квасолевий відвар 400 р.

До борщу можна подавати пампушки з часником.




Схожі кулінарні рецепти