Головне меню

Популярні рецепти

Борщ з грибами (Закарпатська кухня)

Борщ з грибами (Закарпатська кухня)

Сушені гриби перебирають, добре промивають, відварюють і шаткують.

У киплячий бульйон кладуть обчищену і нарізану часточками картоплю, а після закипання кладуть шатковану капусту і варять 20—25 хв. Потім додають варені шатковані гриби, буряки, тушко­вані з томатом-пюре і лимонною кислотою, а також пасеровані ци­булю і петрушку, солять і варять 5—7 хв. Заправляють чорним моло­тим перцем та лавровим листом і дають настоятися 10—15 хв.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть сметану і посипають дрібно нарізаною зеленню.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 100 г, капуста білоголовкова свіжа 60 г, буряки 54 г, цибуля 22 г, гриби сушені 9 г, петрушка (корінь) 11 г, олія 13 г, лимонна кислота 0,5 г, сметана 10 г, сіль 3 г, зелень петрушки 3 г, бульйон 350 г.




Схожі кулінарні рецепти