Борщ зелений закарпатський (Закарпатська кухня)
Готують на бульйоні, приготовленому з свинячих копченостей.
Свіжий щавель перебирають, добре промивають і дрібно нарізають. Моркву, петрушку й цибулю обчищають, нарізають соломкою, пасерують і змішують з пасерованим на вершковому маслі борошном, розведеним бульйоном.
У киплячий бульйон кладуть обчищену й нарізану часточками картоплю, варять 10—15 хв., після чого додають пасеровані овочі, пасероване борошно, розведене бульйоном, нарізаний щавель, солять, заправляють чорним молотим перцем і варять до готовності, слідкуючи, щоб картопля, овочі і щавель не розварилися.
Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть шматок копченого м'яса, нарізане круто зварене яйце, сметану та дрібно нарізану зелень кропу.
Витрати продуктів на одну порцію: щавель 134 г, картопля 134 г, морква 25 г, петрушка (корінь) 7 г, цибуля 24 г, борошно 3 г, жир кулінарний 15 г, масло вершкове 5 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0,02 г, сметана 15 г, яйце 1/4 шт., м'ясо свиняче копчене 30 г, зелень кропу 3 г, бульйон 375 г.
Схожі кулінарні рецепти |