Головне меню

Популярні рецепти

Окрошка закарпатська (Закарпатська кухня)

Окрошка закарпатська (Закарпатська кухня)

Квас вливають у каструлю, кладуть обчищену цибулину, трохи кмину і доводять до кипіння. Коли цибуля стане м'якою, квас проціджують і з'єднують з заправкою, приготовленою із збитих яєць, добре змішаних з пшеничним борошном та сметаною.

Зварену киселицю із заправкою охолоджують.

Відварену картоплю, ковбасу та круто зварені яйця і свіжі огір­ки нарізають кубиками, а зелену цибулю дрібно січуть і всі ці компо­ненти кладуть у квас.

Подаючи на стіл, готову холодну окрошку солять і посипають дрібно нарізаною зеленню кропу.

Витрати продуктів на одну порцію: киселиця-квас 300 г, яйце сире 3/4 шт., борошно 4 г, сметана 40 г, ковбаса варена 53 г, картопля варена 50 г, яйце варене 1/2 шт., огірки свіжі 32 г, цибуля зелена 38 г, сіль 3 г, кріп 7 г, цибуля 50 г, кмин 1 г.




Схожі кулінарні рецепти