Головне меню

Популярні рецепти

Дзяма (Закарпатська кухня)

Дзяма (Закарпатська кухня)

Підготовлений крупний шматок копченого або свіжого свинячого м'яса добре промивають, заливають холодною водою і доводять до кипіння на сильному вогні, періодично знімаючи піну з поверхні бульйону. Потім м'ясо варять на малому вогні і додають в бульйон нарізані кружальцями моркву, кольрабі, цибулю, перець свіжий со­лодкий, часник і солять.

З яєць, сметани та борошна готують заправку, добре розмішуючи, щоб маса стала однорідною, і цю заправку вливають у бульйон.

Наприкінці варіння дзяму заправляють оцтом та чорним молотим перцем.

Витрати продуктів на одну порцію: свинина 97 г, морква 10 г, кольрабі 17 г, цибуля 18 г, перець свіжий солодкий 58 г, часник 3 г, яйце 1/2 шт., сметана 40 г, борошно 6 г, оцет 9%-ний 10 г, сіль 5 г, перець чорний молотий 0.05 г, вода 700 г.