Головне меню

Популярні рецепти

Киселиця фруктова (Закарпатська кухня)

Киселиця фруктова (Закарпатська кухня)

Готують із суміші різних сушених фруктів.

Сушені фрукти перебирають, добре промивають і кладуть у ка­струлю з киплячою водою, дотримуючи послідовність закладання їх. Спочатку варять майже до готовності сушені яблука та груші. Коли стануть трохи м'якшими, до них додають сушені сливи або абрикоси, або вишні і продовжують варіння, слідкуючи, щоб фрукти не розварилися.

Наприкінці варіння киселицю заправляють сметаною, добре змі­шаною з борошном та молоком, ще раз доводять до кипіння і залишають на деякий час для настоювання.

Готову киселицю подають гарячою, але якщо її охолодити, вона може бути і холодного першою стравою.

Витрати продуктів на одну порцію: яблука 50 г, груша 50 г, слива 50 г, сметана 60 г, молоко 40 г, борошно 5 г, во­да 350 г.




Схожі кулінарні рецепти