Головне меню

Популярні рецепти

Бульйон з овочами

Бульйон з овочами

Цю страву готують з коренеплодів (моркви, петрушки, селери, пастернаку), цвітної та брюссельської капусти, спаржі, зеленого горошку, помідорів.

Коренеплоди та інші овочі промивають, обчищають, нарізують соломкою або брусочками, зірочками, кубиками, кладуть у каструлю, заливають невеликою кількістю води і варять під закритою кришкою до готовності. Цвітну капусту розбирають на дрібне суцвіття, промивають, кладуть у каструлю з киплячою підсоленою водою і варять до готовності. Стручки зеленого горошку обчищають, промивають і варять у киплячій підсоленій воді до м'якості. Помідори нарізують дольками, очищають від зерен та шкіри і обливають окропом.

Підготовлені овочі обережно змішують, кладуть у тарілки, заливають гарячим прозорим м'ясним бульйоном, посипають подрібненою зеленню кропу або петрушки і подають на стіл.

На 1 1/2 л м'ясного бульйону — 2 морквини, 1 корінь петрушки, 1 корінь селери, невелику головку цвітної капусти, 2 склянки стручків зеленого горошку, 2 помідори.




Схожі кулінарні рецепти