Головне меню

Популярні рецепти

Бульйон з пельменями

Бульйон з пельменями

У просіяне пшеничне борошно вливають воду (400 г на 1 кг борошна) з розчиненою в ній сіллю і вимішують круте однорідне тісто. Наприкінці замісу додають розтоплене масло або маргарин. Для полегшення розкачування тісту дають полежати 20— 30 хв.

Приготовлене тісто розкачують смужкою товщиною 1—1,5 мм і шириною 40—50 см, а потім змазують яйцем. На розкачане тісто, відступивши на 3—4 см від краю, викладають м'ясний фарш у вигляді кульок по 5—6 г на відстані 2—3 см одна від одної. Кульки фаршу накривають вільним краєм тіста, притискують його до нижнього навколо кожної кульки і вирізують пельмені у вигляді півмісяця.

Для фаршу підготовлене м'ясо нарізують на куски, два рази пропускають крізь м'ясорубку, змішують з січеною цибулею, сіллю і меленим перцем.

Приготовлені пельмені за 10 хв до варіння кладуть у киплячу воду на кілька секунд для видалення борошна, а потім перекладають у киплячий підсолений бульйон і варять 8— 10 хв на малому вогні. Слід пам'ятати, що при сильному кипінні тісто розривається і фарш, просочуючись бульйоном, втрачає смак.

На 1 кг сирих пельменів: для тіста — 300 г борошна, 1/2г склянки води, 2 ст. ложки вершкового масла або маргарину; для фаршу — 400 г м'яса, 1/2  цибулини, сіль і перець — за смаком.



Схожі кулінарні рецепти