Головне меню

Популярні рецепти

Щучина

Щучина

Щуку очищають, добре промивають, видаляють кістки, нарізують порціонними кусками, варять до готовності, дають прохолонути, викладають порціями на закусочні тарілки й оформляють гарніром з варених обчищених ракових шийок, обчищених свіжих огірків, нарізаних кубиками, дрібно нарізаної зеленої цибулі, зелені кропу і петрушки, а також тертого хріну.

Дрібну рибу потрошать, промивають, додають кістки, плавники та голову щуки, заливають бульйоном, в якому варилася щука, доводять до кипіння, кладуть обчищені та нарізані моркву, цибулю, селеру і варять близько 1 год, підливаючи воду. Наприкінці варіння кладуть сіль, перець і лавровий лист. Готовий бульйон проціджують.

До бульйону подають на окремій тарілці підготовлену порцію щуки з гарніром.

На 1 кг щуки або судака — 500 г йоржів чи іншої дрібної риби, 30 шт. раків, 500 г свіжих огірків, 300 г зеленої цибулі, 150 г кореня хріну, 1/2 кореня селери, 1 цибулину, 1 морквину, 2 л бульйону, сіль, перець — за смаком, лавровий лист, зелень.




Схожі кулінарні рецепти