Головне меню

Популярні рецепти

М'ясо-кістковий бульйон (Закарпатська кухня)

М'ясо-кістковий бульйон (Закарпатська кухня)

Високоякісний м'ясо-кістковий бульйон треба готувати з трубча­стих і плоских кісток та м'яса яловичини з грудинки, лопатки, крайки. Найбільш наваристий і запашний бульйон з м'яса старих тварин.

Добре промиті кістки кладуть у холодну воду, додають цілу ци­булину, швидко доводять до кипіння, знімають піну і зайвий жир, далі варять на малому вогні протягом 3,5—4 годин. За 2—3 години до го­товності кладуть крупні куски м'яса. Такий бульйон буде прозорий, з приємним ароматом. За 30—40 хвилин до закінчення варіння в бульйон додають моркву, кольрабі, петрушку (корінь), нарізані вели­кими шматками, та 6—8 горошин чорного перцю, солять і варять м'ясо та овочі до готовності. Готовий бульйон проціджують.

Варене м'ясо використовують для приготування інших м'ясних страв або споживають з бульйоном.

Витрати продуктів для приготування 1 л м'ясо-кісткового бульйону: кістки 400 г, м'ясо 300 г, морк­ва 13 г, кольрабі 11 г, петрушка (корінь) 11 г, цибуля 12 г, вода 1220 г, сіль 5 г, перець чорний 0,05 г,

М'ясо-кістковий бульйон можна споживати з різними відварени­ми суповими гарнірами: різанками (домашня локшина), рисом, манними галушками, тертим тістом тощо. В такому разі у тарілку кладуть один з цих супових гарнірів, заливають гарячим бульйоном, посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки, можна додати ще й чорного молотого перцю.




Схожі кулінарні рецепти