Головне меню

Популярні рецепти

Рибний бульйон (Закарпатська кухня)

Рибний бульйон (Закарпатська кухня)

Готують з рибних відходів — голів, кісток, плавників і шкіри або з дрібної риби. Рибні відходи старанно промивають, великі кістки й голови розрубують на частини, видаливши зябра. Дрібну рибу потро­шать, видаляють зябра і промивають.

Підготовлені рибні відходи або дрібну рибу кладуть у каструлю, заливають холодною водою, закривають кришкою і доводять до кипіння. Потім кришку знімають, додають промиту петрушку або селеру та цибулю, сіль, лавровий лист і продовжують варити на малому вогні 50—60 хв., періодично знімаючи піну й жир.

Готовий бульйон проціджують крізь густе сито або марлю.

Витрати продуктів для приготування 1 л бульйону: рибні відходи або дрібна риба 1000 г, вода 1250 г, пет­рушка (корінь) 16 г або селера (корінь) 18 г, цибуля 14 г, сіль 5 г, лав­ровий лист 0,05 г.




Схожі кулінарні рецепти