Головне меню

Популярні рецепти

Капусняк звичайний

Капусняк звичайний

Свинину варять до готовності, ріжуть на порції, а бульйон проціджують. Віджату капусту січуть і тушкують майже до готовності з додаванням бульйону. Цибулю, моркву й корінь петрушки обчищають, нарізують соломкою, пасерують на вершковому маслі й змішують з пасерованим борошном, розведеним бульйоном.

Половину цибулини дрібно січуть разом з салом, часником і зеленню петрушки. Обчищену й нарізану картоплю кладуть у проціджений бульйон, додають тушковану капусту, підготовлені овочі й борошно, посічене з цибулею й зеленню петрушки сало, заправляють сіллю, перцем і варять до готовності.

Подаючи на стіл, у тарілку з капусняком кладуть кусок свинини й сметану.

На 500 г свинини - 800 г квашеної капусти, 400 г картоплі, по 1 кореню моркви й петрушки, 1 цибулину, 2 зубки часнику, 50 г сала-шпику, 1 ст. ложку борошна, 2—3 ст. ложки вершкового масла, 4 ст. ложки сметани, 2 л води, сіль і перець — за смаком, зелень.




Схожі кулінарні рецепти