Головне меню

Популярні рецепти

Капусняк запорізький

Капусняк запорізький

Квашену капусту віджимають, січуть і тушкують до напівготовності з додаванням вершкового масла й бульйону з свинини. Підготовлену моркву, біле коріння (петрушку, пастернак, селеру) і частину ріпчастої цибулі нарізують соломкою й пасерують на вершковому маслі. Свиняче сало (шпик) пропускають крізь м'ясорубку, розтирають у ступці разом з рештою ріпчастої цибулі, зеленню петрушки й процідженим бульйоном.

У зварений з свинини бульйон кладуть обчищену й нарізану кубиками картоплю, варять 10—15 хв, додають тушковану капусту, підготовлене пшоно й варять до готовності. За 7—10 хв до кінця варіння кладуть шпик, розтертий з частиною цибулі й зеленню, пасеровані коріння й цибулю. Капусняк заправляють сіллю, перцем, лавровим листом і дають закипіти.

Подаючи на стіл, у тарілку з капусняком кладуть кусок свинини, сметану й нарізану зелень петрушки.

На 500 г свинини — 600 г квашеної капусти, 400 г картоплі, 2 ст. ложки пшона, по 1 кореню моркви, петрушки, пастернаку й селери, 1 цибулину, З ст. ложки вершкового масла, 50 г шпику, 4 ст. ложки сметани, 2 л води, сіль, перець — за смаком, лавровий лист.




Схожі кулінарні рецепти