Головне меню

Популярні рецепти

Розсольник з нирками

Розсольник з нирками

Нирки яловичі й свинячі звільнюють від жиру, надрізують з одного боку і замочують у холодній воді на 3—4 год, після цього заливають холодною водою й варять. Якщо вони мають дуже різкий запах, то в процесі варіння воду можна зливати 2—3 рази, заливаючи нирки свіжою водою. Готові, зварені й нарізані нирки добре промивають у холодній воді й зберігають на холоді без води в посудині з закритою кришкою. Петрушку, селеру й цибулю, нарізані соломкою, пасерують на вершковому маслі. Солоні огірки обчищають, надрізують вздовж, звільнюють від зерен, нарізують тонкими кружальцями й злегка припускають з невеликою кількістю бульйону. Огірки з тонкою шкіркою й дрібними зернятками використовують необчищеними.

У киплячий бульйон кладуть нарізану картоплю й варять майже до готовності. Потім додають припущені огірки, пасеровані коріння й цибулю, нарізаний щавель або салат і варять ще 5—7 хв. Наприкінці варіння вливають проціджений кип'ячений огірковий розсіл, солять, заправляють перцем і лавровим листом.

Подаючи на стіл, у тарілку з розсольником кладуть нарізані нирки, сметану, дрібно нарізану зелень петрушки або кропу.

Цей розсольник готують також на м'ясному, курячому, рибному бульйоні й подають відповідно з кусками м'яса, курки або риби.

На 500 г яловичих нирок — 4 картоплини, 4 солоних огірки, 2 корені петрушки, 1 корінь селери, 1 цибулину, 100 г щавлю або салату, 2 ст. ложки вершкового масла, 2 л води, огірковий розсіл, сіль, перець — за смаком, лавровий лист, зелень.




Схожі кулінарні рецепти