Головне меню

Популярні рецепти

Розсольник по-домашньому

Розсольник по-домашньому

З м'яса або грибів варять бульйон і проціджують. Солоні огірки обчищають, розрізують вздовж, видаляють зернята й нарізують упоперек крупною соломкою. З ніжинських огірків шкірку й зернята не видаляють. Моркву, петрушку, селеру й цибулю обчищають, промивають, нарізують соломкою й пасерують на вершковому маслі. Капусту миють і нарізують соломкою.

У киплячий бульйон кладуть обчищену й нарізану картоплю, дають прокипіти, додають капусту і варять 7—10 хв. Після цього кладуть пасероване коріння, підготовлені огірки, нарізані соломкою гриби (якщо розсольник варять на грибному бульйоні), сіль, перець, лавровий лист, огірковий розсіл і варять на малому вогні 10 хв. Заправляють розсольник 1 жовтком, збитим з 2 ст. ложками сметани.

Подаючи на стіл, у тарілку з розсольником кладуть сметану й посипають його дрібно нарізаною зеленню петрушки й кропу, а якщо розсольник зварено на м'ясному бульйоні,— кладуть кусок м'яса.

На 500 г м'яса або 8—10 сушених грибів — 2 солоних огірки, 5 картоплин, 2 цибулини, по 1/2 кореня моркви, петрушки, селери, 150 г капусти, 4 ст. ложки вершкового масла, 6 ст. ложок сметани, 1 яйце, 2 л води, огірковий розсіл, сіль, перець — за смаком, лавровий лист, зелень.




Схожі кулінарні рецепти