Головне меню

Популярні рецепти

Розсольник з перловими крупами

Розсольник з перловими крупами

Готують бульйон з м'ясних продуктів або з грибів. Можна також використати відвар з овочів і картоплі.

Перебрані й добре промиті перлові крупи варять окремо до готовності.

Моркву, петрушку й цибулю обчищають, нарізують соломкою й пасерують на вершковому маслі, наприкінці додавши томат-пюре. Картоплю обчищають, промивають і нарізують. Солоні огірки готують, як для розсольника з нирками.

У киплячий бульйон кладуть картоплю, нарізану кубиками, варять 7—10 хв, потім кладуть варені перлові крупи, доводять до кипіння, додають огірки, пасеровані коріння й цибулю і варять до готовності. Наприкінці варіння розсольник заправляють за смаком огірковим розсолом, сіллю, перцем і лавровим листом.

Подаючи на стіл, у тарілку з розсольником кладуть кусок вареного м'яса, сметану й зелень.

На 400 г м'яса (яловичини, свинини, баранини) — 5 ст. ложок перлових крупів, 400 г картоплі, 1 цибулину, по 1/2 кореня моркви і петрушки, 2 огірки, 2 ст. ложки томату-пюре, 2 ст. ложки вершкового масла, 4 ст. ложки сметани, 2 л води, сіль, перець, розсіл — за смаком, лавровий лист, зелень.




Схожі кулінарні рецепти