Головне меню

Популярні рецепти

Розсольник з квасолею

Розсольник з квасолею

Замочену протягом 6 год квасолю варять і відвар зливають. Солоні огірки, підготовлені, як для розсольника з нирками, припускають з невеликою кількістю води. Коріння й цибулю пасерують.

У відвар квасолі додають за нормою воду, доводять до кипіння, кладуть картоплю і варять майже до готовності. Потім кладуть припущені огірки, пасеровані коріння, цибулю, варять 7—10 хв. За 3—5 хв до кінця варіння кладуть варену квасолю, вливають огірковий розсіл, солять, кладуть перець і лавровий лист. Знявши з вогню, розсольник заправляють жовтком, розтертим з частиною сметани.

Подаючи на стіл, у тарілку з розсольником кладуть сметану і дрібно нарізану зелень.

На 1 склянку квасолі — 2 солоних огірки, 4—5 картоплин, по 4 ст. ложки вершкового масла й сметани, 1 яйце, 1 цибулину, по 1/2 кореня моркви, петрушки й селери, 2 л води, сіль, перець, огірковий розсіл — за смаком, лавровий лист, зелень.




Схожі кулінарні рецепти