Головне меню

Популярні рецепти

Капустяний суп - рецепт з фото
KAPUSTNYĬ SUP
Капустяний суп
У дитинстві я не особливо жалувала щі. Ні, я їх їла, але без особливого задоволення. Та й взагалі я зараз згадую, що з супами як класом дружити не особливо намагалась. Зараз супи з капустою просто обожнюю - причому як зі звичною кочанної, так і з кольоровою або брокколі.

Сьогодні я пропоную вам приготувати простий капустяний суп, який за певних умов можна навіть віднести до категорії вегетаріанських. Просто замінивши курячий бульйон овочевим або водою.
Інгредієнти на 6 порцій:

2 середніх стебла цибулі порею (тільки біла та світло-салатова частина)
1 середня цибулина
2 середніх моркви
2 стебла селери
2 зубчики часнику
2 середніх картоплини
1,5 л курячого або овочевого бульйону
2 лаврових листа
500 г білокачанної капусти
сіль і мелений чорний перець за смаком
сметана для подачі за бажанням

Порей розрізаємо навпіл уздовж, промиваємо, нарізаємо на тонкі скибочки.
Дрібно рубаємо цибулю, моркву, селеру і часник. Картоплю нарізаємо кубиками.

У сковороді розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо ріпчасту цибулю, моркву, селеру і смажимо, помішуючи, до м'якості, близько 5 хвилин. Додаємо часник і порей, смажимо ще 2 хвилини.
KAPUSTNYĬ SUP
Додаємо картоплю, лавровий лист, вливаємо бульйон і доводимо до кипіння.
Поки закипає суп, тонко шаткуємо капусту.
KAPUSTNYĬ SUP
Додаємо в каструлю, солимо до смаку й варимо на середньому вогні під кришкою 15-20 хвилин, поки капуста не стане м'якою.
KAPUSTNYĬ SUP
Подаємо, за бажанням, зі сметаною або заправляємо лимонним соком.
KAPUSTNYĬ SUP
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти