Головне меню

Популярні рецепти

Капусняк з грибами (Закарпатська кухня)

Капусняк з грибами (Закарпатська кухня)

Сушені гриби промивають, варять до готовності і нарізають солом­кою.

У грибному бульйоні варять обчищену і нарізану часточками картоплю до напівготовності.

Квашену капусту промивають і тушкують до готовності, до­даючи воду, вершкове масло або олію та цукор.

У киплячий грибний бульйон з картоплею додають нарізані со­ломкою і пасеровані на вершковому маслі або на олії моркву, пет­рушку, цибулю й варять 7—10 хв. Після цього кладуть тушковану капусту, нарізані гриби, заправляють сіллю, лавровим листом, чорним перцем і варять до готовності.

Подаючи на стіл, у тарілку з капусняком кладуть сметану й дрібно нарізану зелень петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: капуста ква­шена 142 г, гриби сушені 9 г, картопля 100 г, цибуля 22 г, морква 25 г, петрушка (корінь) 13 г, цукор 3 г, вершкове масло або олія 13 г, перець чорний 0,02 г, сіль 3 г, сметана 10 г, зелень 3 г, грибний буль­йон 350 г.




Схожі кулінарні рецепти