Головне меню

Популярні рецепти

Розсольник (Закарпатська кухня)

Розсольник (Закарпатська кухня)

Петрушку, селеру й цибулю, нарізані соломкою, пасерують на вершковому маслі.

Солоні огірки обчищають, розрізають уздовж, звільняють від зе­рен, нарізають тонкими кружальцями й злегка припускають з неве­ликою кількістю бульйону. Огірки з тонкою шкіркою й дрібними зер­нятами використовують неочищеними.

У киплячий бульйон кладуть обчищену й нарізану кубиками картоплю і варять майже до готовності. Потім додають припущені огірки, пасеровані коріння й цибулю, промитий і нарізаний щавель і варять ще 5—7 хв. Наприкінці варіння вливають проціджений киплячий огірковий розсіл, солять за смаком і заправляють чорним перцем та лавровим листом.

Подаючи на стіл, у тарілку з розсольником кладуть варені нарі­зані нирки, сметану, дрібно нарізану зелень петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: нирки 60 г, картопля 160 г, петрушка (корінь) 40 г, селера (корінь) 7 г, цибуля 48 г, масло вершкове 10 г, щавель 20 г, огірки солоні 34 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0,01 г, лавровий лист 0,02 г, сметана 10 г, зелень 3 г, бульйон кістковий 350 г.




Схожі кулінарні рецепти