Головне меню

Популярні рецепти

Біла м'ясна поливка (Закарпатська кухня)

Біла м'ясна поливка (Закарпатська кухня)

Для приготування такої поливки спочатку готують просту м'ясну поливку, в яку доливають води і доводять до кипіння. Після цього в поливку засипають промитий рис і варять до готовності на малому вог­ні, стежачи, щоб рис добре зварився.

Окремо готують заправку, дія чого жовток яйця добре розмі­шують, додають вершки або сметану і цю масу повільно доливають до киплячої поливки, розмішуючи, і все разом доводять до кипіння.

Подаючи на стіл, поливку посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: проста м'ясна поливка 500 г, вода 200 г, рис 30 г, яйце 1 шт., вершки або сметана 20 г, зелень петрушки 3 г, сіль 3 г,

Крім того, в таку поливку можна додати 25 г вареного м'яса.




Схожі кулінарні рецепти