Головне меню

Популярні рецепти

Поливка куряча (Закарпатська кухня)

Поливка куряча (Закарпатська кухня)

Традиційний сімейний обід закарпатців починається з курячої по­ливки з різанками (домашня локшина). Без курячої поливки не обходиться жодне весілля або сімейне торжество.

Для приготування курячої поливки для середньої сім'ї потрібна одна курка. М'ясо добре промивають, кладуть у емальований посуд і заливають холодною водою. Якщо курка молода, разом з курячим м'ясом кладуть обчищені овочі (2 моркви, 2 кореня петрушки, 1 селе­ра, і кольрабі. 1 цибулина) та 5—6 горошин чорного перцю. Моркву, селеру, петрушку ріжуть уздовж на 2 частини, а кольрабі — на 4 ча­стини. Стару курку спочатку кип'ятять, потім додають овочі.

Поливку варять на слабому вогні, щоб вода кипіла дуже повільно й обережно знімають піну. Якщо вода википить, доливають чисту га­рячу воду і продовжують варіння, поки м'ясо добре звариться. На­прикінці варіння у поливку додають зелену петрушку.

Окремо варять різанки (домашню локшину), потім відкидають на друшляк і промивають холодною водою.

У тарілку кладуть різанки, шматок вареної курятини, кусочки варених овочів і заливають гарячою поливкою. Поливка повинна бути прозорою, з маленькими краплинами жиру на поверхні, м'ясо і овочі — не розварені.

Витрати продуктів на одну порцію: курка 103 г, морква 25 г, петрушка (корінь) 7 г, селера (корінь) 7 г, кольрабі 20 г, цибуля 12 г, сіль 5 г, чорний перець горошком 0,03 г, петрушка зелена 4 г, вода 350 г, різанки 100 г.




Схожі кулінарні рецепти