Головне меню

Популярні рецепти

Поливка з печінковими галушками (Закарпатська кухня)

Поливка з печінковими галушками (Закарпатська кухня)

Обчищені і промиті моркву, кольрабі, цибулю нарізають кубика­ми і пасерують на смальці або вершковому маслі. Потім овочі кладуть у киплячу воду і варять до напівготовності.

Сиру яловичу або свинячу печінку зачищають від плівок і жилок, пропускають через м'ясорубку з дрібною решіткою разом з цибулею. До приготовленої маси додають манну крупу, сире яйце, дрібно на­січену зелень петрушки, солять за смаком, заправляють чорним пер­цем і добре вимішують.

У киплячий суп, змоченою у воді чайною ложкою кидають з приготовленої маси дрібні галушки і варять протягом 15—20 хви­лин. Наприкінці варіння додають консервований зелений горошок, зелень петрушки і доводять до смаку.

Готова поливка має аромат печінки, овочів та зелені, на поверхні виступають краплини жиру.

Витрати продуктів на одну порцію: яловича або свиняча печінка — 40 г, морква 30 г, кольрабі 31 г, цибуля 29 г, смалець або вершкове масло 12 г, горошок зелений консервований 39 г, сіль 4 г, зелень петрушки 4 г, вода 400 г, крупа манна 12 г, яйце 1/6 шт., зелень петрушки 2 г, сіль 0,06 г, перець чорний моло­тий 0,02 г.




Схожі кулінарні рецепти