Головне меню

Популярні рецепти

Поливка кминкова (Закарпатська кухня)

Поливка кминкова (Закарпатська кухня)

Борошно пасерують на вершковому маслі до коричневого кольору разом з дрібно нарізаною цибулею. Додають попередньо підсмаже­ний і розтертий кмин, заливають склянкою холодної води, добре роз­мішують, щоб не залишилось грудок, і доводять до кипіння. Потім пасероване борошно заливають кістковим бульйоном або водою, со­лять і дають прокипіти.

Готову гарячу поливку подають з грінками, приготовленими з білого хліба або булки, нарізаної дрібними кубиками, підсмаженими у духовці.

Поливка має світло-коричневий колір і добре виражений смак кмину. Кминкова поливка — добра дієтична страва.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно пше­ничне 18 г, цибуля ріпчаста 14 г, масло вершкове 18 г, кмин 3 г, сіль 3 г, бульйон кістковий або вода 400 г, грінки 30 г.




Схожі кулінарні рецепти