Головне меню

Популярні рецепти

Поливка томатна (Закарпатська кухня)

Поливка томатна (Закарпатська кухня)

Свіжі промиті помідори нарізають часточками і варять на малому вогні, періодично помішуючи. Зварені помідори протирають на ситі, видавлюють сік, додають воду й доводять до кипіння.

З тіста напівв'язкої консистенції малою ложкою відділяють дріб­ні галушки і кидають у підсолений кип'яток з томатним соком і ва­рять 15—20 хвилин. Потім у поливку додають пасеровку з пшенично­го борошна і дрібно нарізаних ріпчастої цибулі, моркви, петрушки і варять ще 3—5 хвилин. Наприкінці варіння у поливку додають цукор-пісок.

Готова поливка має рожевий колір, приємний аромат помідорів і солодкуватий смак.

Витрати продуктів на одну порцію: помідори сві­жі 295 г, або томат-паста 50 г, вода 300 г, цибуля 24 г, морква 20 г, петрушка (корінь) 10 г, борошно 3 г, масло вершкове або маргарин вершковий 10 г, сіль 3 г, цукор 12 г, галушки 100 г.




Схожі кулінарні рецепти