Головне меню

Популярні рецепти

Поливка дієтична (Закарпатська кухня)

Поливка дієтична (Закарпатська кухня)

Підготовлене і промите нежирне м'ясо яловичини пропускають через м'ясорубку з крупною решіткою, кладуть у каструлю, зали­вають холодною підсоленою водою, закривають кришкою і варять до готовності, не відкриваючи кришку. Доливати у каструлю воду не рекомендується.

Коли м'ясо зварилося, бульйон проціджують. На тарілку виби­вають яйце, відокремлюють білок, а жовток добре збивають і помі­шуючи, додають до нього 4—5 ложок гарячого бульйону. Збитий і розведений бульйоном жовток з'єднують з процідженим бульйоном і готову гарячу поливку подають на стіл.

Така поливка є калорійною і добре засвоюється організмом.

Витрати продуктів на одну порцію: м'ясо ялови­че 170 г, яйце 1/3 шт., сіль 2 г, вода 500 г.




Схожі кулінарні рецепти