Головне меню

Популярні рецепти

Кулешик гороховий
Кулешик гороховий

Горох перебирають, промивають, попередньо розмочують у холод­ній воді і варять (при цьому води наливають стільки, щоб вона тільки покривала горох), додаючи частину взятого масла і терту черству булку. Зварений горох розводять непроцідженим овочевим відваром з коріння моркви і петрушки, протирають через сито, заправляють злегка під­смаженою посіченою цибулею, змішаною з підсмаженим борошном, солять і доводять до кипіння.

До кулешику подають нарізаний дрібними кубиками і зарум'янений у духовці білий хліб.

На 300 г гороху — 2 корені моркви, 1 корінь петрушки, 1 цибулину, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 3 ст. ложки вершкового масла, 1/2 міської булки.

Примітка. Рецептуру па всі перші страви складено з розрахунку приготу­вання 4—5 порцій.




Схожі кулінарні рецепти