Головне меню

Популярні рецепти

Кулешик з печінки

Кулешик з печінки

Очищену від плівки й жовчних протоків печінку миють, нарізують дрібними кубиками, обсмажують на маслі разом з обчищеною і дрібно нарізаною морквою, петрушкою, цибулею-пореєм і тушкують 30—40 хв, додаючи воду або бульйон.

Тушковану печінку 2—3 рази пропускають крізь м'ясорубку з густою решіткою і протирають крізь сито.

Борошно пасерують з вершковим маслом, розводять бульйоном, варять 15—20 хв, проціджують, додають протерту печінку, перемішують і доводять до кипіння. Жовтки змішують з молоком і кусочками вершкового масла й заправляють ними знятий з вогню кулешик. Подають кулешкк з підсушеними кубиками білого хліба.

На 500 г печінки — 4 ст. ложки вершкового масла, 2 ст. ложки борошна, по 1 кореню моркви, петрушки й 1 стеблину цибулі-порею, 2 яйця, 1 склянку молока, 5—6 склянок води, сіль — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти