Головне меню

Популярні рецепти

Стеранка (Закарпатська кухня)

Стеранка (Закарпатська кухня)

У пшеничне борошно вибивають яйця, додають сіль і замішують круте тісто. Потім беруть частинами і натирають на тертці з великими отворами над широкою мискою, щоб стеранка (дрібні шматочки тіста) не злипалась.

Підготовлену стеранку повільно засипають у каструлю з кипля­чим молоком, солять за смаком і варять до готовності, поки тісто не підніметься на поверхню молока.

Наприкінці варіння в суп можна додати шматочок вершкового масла, трохи цукру.

Стеранку краще підготувати заздалегідь з тіста, яке після замісу постояло 1,5—2 год. і трохи підсохло.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно 120 г, яйце 1 шт., молоко 400 г, сіль 2 г.