Головне меню

Популярні рецепти

Раковий суп по-угорськи (Угорська кухня)

Раковий суп по-угорськи

30 шт. раків від 30 до 40 г кожен 
280 г вершкового масла
100 г моркви 
100 г петрушки (корінці)
2 дцл білого вина
1 / 2 дцл паленого коньяку
1 1 / 2 дцл вершків 
3 / 4 л бульйону 
1 г простого перцю горошком 
1 / 2 лаврового листа,
гілочка кропу і трохи порею


Моркву, петрушку й цибулю, нарізані тоненькими кружальцями, підсмажують з 80 г вершкового масла. Туди ж кладуть добрепромитих раків і смажать їх до тих пір, поки вони не станутьоранжево-червоними.
Поливши вміст каструлі коньяком і білим вином, до нього додають солі і перцю і гасять на слабкому вогні, після чого вливають 3 / 4 л бульйону, доводять до кипіння і кип'ятять 10 хвилин.
Вийнявши раків, очищають у них клешні і шийки від шкаралупи, яку добре товчуть у ступці і потім закладають у відвар. В кінці додають 1 л бульйону, після чого кип'ятять 45 хвилин і потім проціджують через марлю.
Перед тим як подавати, додають 200 г вершкового масла, 1 1/2 дцл вершків, трохи кайенского перцю, солі і ложечку коньяку, а також очищені від шкаралупи шийки і клішні.




Схожі кулінарні рецепти