Головне меню

Популярні рецепти

Гаспачо - рецепт з фото
Гаспачо
Мені здається, зараз саме час для цього чудового літнього супу - літо, спека, стиглі помідори ... Тим більше, що цей рецепт у мене просили не раз, і врешті-решт треба роздати частину кулінарних боргів
Відразу хочу припинити спроби спорів з приводу "єдино правильного" рецепта гаспачо. Це як наш борщ - є кілька обов'язкових інгредієнтів, але склад увазі варіанти. У гаспачо завжди входять томати, часник і оливкове масло. Решта інгредієнти - солодкий перець, огірки, розмочений хліб, цибуля, оцет та інші - можуть додаватися за бажанням і в залежності від ситуації.
Інгредієнти на 4 порції:
4 великих помідора (близько 250-270 г кожен)
1 великий солодкий перець
1 великий тепличний огірок або 4 середніх грунтових
4 великих зубчики часнику
2 ч.л. червоного винного оцту або хересного
4 ст.л. оливкової олії
сіль і мелений чорний перець за смаком
листочки базиліка за бажанням
З огірків зчищаємо шкірку і видаляємо насіння (якщо вони великі). Нарізаємо на невеликі шматочки. У перцю вирізаємо ніжку і вичішаем насіння. М'якоть нарізаємо на невеликі шматочки.
Кладемо все разом в глибоку миску.
На помідорах хрест-навхрест надрізаємо шкірку. Кладемо в каструлю і заливаємо крутим окропом. Даємо постояти 2-3 хвилини. Потім зливаємо окріп і заливаємо холодною водою.
Через 1 хвилину знімаємо з помідорів шкірку, вирізаємо плодоніжки, м'якоть нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо в миску до інших овочів.
Додаємо часник, оцет, масло, сіль і перець за смаком. Перемелюємо блендером до стану пюре.
Якщо ви любите більше м‘яку консистенцію - протріть суп через сито.
Якщо суп вийшов дуже густим на ваш погляд - ви можете злегка розбавити його водою (так, це припустимо). Я не розбавляю.
Ставимо миску з супом в холодильник мінімум на 30 хвилин, потім розливаємо то тарілках, скроплюємо оливковою олією і подаємо. За бажанням можна посипати суп нарвали листочками базиліку.
Смачного!
Джерело: vkusnyblog.ru



Схожі кулінарні рецепти