Головне меню

Популярні рецепти

Холодний томатний суп зі спеціями - рецепт з фото
Холодний томатний суп зі спеціями
Літо для супу, рецепт якого я пропоную вам сьогодні, - найбільш ідеальна пора. По-перше, зараз можна купити дійсно гарні стиглі помідори. А по-друге, цей суп холодний, що просто чудово в спеку. Правда, є одне "але": супчик виходить гострим і навіть, я б сказала, пекучим. Тому якщо ви не любителі їжі з великою кількістю спецій - будьте обережні.




Інгредієнти на 6 порцій:
1,2 кг стиглих помідорів м'ясистих
2 ст.л. оливкової олії
пара пучок цукру
2 середні цибулини
1 / 2 ч.л. меленого коріандру
1 / 4 ч.л. меленої зіри
1 / 4 ч.л. порошку чилі (якщо не любите гостре, можете зменшити кількість)
500 мл курячого або овочевого бульйону

Кожен помідор
розрізаємо на 4 частини, вирізаємо плодоніжку.
Кладемо томати на протвень, скроплюємо оливковою олією і посипаємо цукром.
Ставимо протвень в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо, поки краї помідорів не почнуть зморщуватися, близько 30 хвилин.
З готових помідорів знімаємо шкірку.
Дрібно рубаємо цибулю. У каструлі розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла, кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 4 хвилин. Потім додаємо спеції і смажимо, помішуючи, ще близько 1 хвилини.
Додаємо помідори разом з усіма виділившимися з них соками і перемішуємо.
Вливаємо бульйон.
На сильному вогні доводимо майбутній суп до кипіння, потім зменшуємо вогонь до середнього і варимо близько 10 хвилин.
За допомогою блендера пюріруем суп до однорідного стану.
Даємо охолонути до кімнатної температури, потім ставимо в холодильник і повністю охолоджуємо.
При подачі кладемо в кожну миску по 1 ч.л. сметани або натурального йогурту.
Смачного!
Джерело: vkusnyblog.ru



Схожі кулінарні рецепти