Головне меню

Популярні рецепти

Суп-пюре з зеленого горошку з сирно-цибулевої грінки - рецепт з фото
Суп-пюре з зеленого горошку з сирно-цибулевої грінки
Цей суп більш легкий і простий за складом, але в плані смаку точно не поступається супу з сушеного гороху. А приємне доповнення - грінки з сиром і зеленню - навіває думки про літо холодними зимовими вечорами.


Інгредієнти на 4-5 порцій:

800-900 г замороженого або свіжого зеленого горошку
5-6 стрілок зеленої цибулі (не пір'я, а саме стрілок)
50 г вершкового масла
500 мл курячого бульйону
150 г напівтвердого сиру типу "Російського"
8 шматочків хліба тостового
сіль і перець за смаком
сік половини лимона невеликого

У цибулі
відрізаємо зелені частини і відкладаємо вбік. Білі корінці дрібно ріжемо.
Обсмажуємо в каструлі на розтопленому вершковому маслі протягом 1-2 хвилин. Додаємо горошок (можна не розморожувати попередньо), бульйон і 700 мл води.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і варимо близько 5-7 хвилин, до м'якості горошку. Знімаємо з вогню.

Готуємо грінки.
Для цього трьом на крупній тертці сир і дрібно ріжемо зелені частини лука. Змішуємо.
Половину шматочків хліба кладемо на сковороду з 2 ст.л. вершкового масла. Зверху кладемо сирну суміш і накриваємо залишилися шматочками хліба. Коли нижні шматочки зарум'яняться, перевертаємо і підрум‘янити другу сторону.

Знімаємо з сковороди
і нарізаємо кожен сендвіч на 4 смужки або квадратика.
Суп пюріруем блендером. Додаємо за смаком сіль і перець, вливаємо сік лимона. Перемішуємо.
Подаємо з сирно-цибульними грінками.
Смачного!
Джерело: vkusnyblog.ru



Схожі кулінарні рецепти