Головне меню

Популярні рецепти

Грибний суп з перловою крупою - рецепт з фото
Грибний суп з перловою крупою
Грибний суп з перловою крупою

Я все своє свідоме життя люто ненавиділа перловку. Ну от просто на дух не переносила, бо вся перлова каша, яку я коли-небудь їла була слизькою і гидкою. Вчора я зважилася на експеримент над собою і зварила ось цей супчик. Виявляється, перлова крупа буває дуже нічого. Сам суп дуже сподобався чоловіку, який теж дуже холодний до перловки.
До речі, якщо для варіння супу використовувати овочевий бульйон - вийде досить пристойна пісне блюдо.

Інгредієнти:

125 г перлової крупи
5 середніх морквин
1 велика цибулина
2 великих стебла селери
700 г печериць
1 ст.л. томатної пасти
50 мл портвейну
2 літри курячого, м'ясного або овочевого бульйону
сіль за смаком
Грибний суп з перловою крупою
Перловку заливаємо літром води і варимо 30 хвилин, до напівготовності. Зливаємо воду.
Грибний суп з перловою крупою
Цибулю і селеру нарізаємо не дуже дрібно, пасеруємо на рослинній олії, помішуючи, хвилин 6-8.
Грибний суп з перловою крупою
Гриби нарізаємо великими шматочками, додаємо в сотейник до овочів і смажимо, поки вся рідина не випарується, а самі гриби не підрум'яняться.
Грибний суп з перловою крупою
Додаємо в сотейник томатну пасту і смажимо, помішуючи, ще пару хвилин.

Перекладаємо гриби в каструлю
з гарячим бульйоном і ставимо на вогонь. Туди ж відправляємо нарізану півкругами або сегментами (залежно від розміру) моркву, перловку і вино.
Грибний суп з перловою крупою
Варимо під кришкою близько 25 хвилин, поки морква і крупа не стануть м'якими. При подачі суп можна заправити сметаною і посипати нарубаною зеленню.
Грибний суп з перловою крупою
Смачного!
Джерело: vkusnyblog.ru



Схожі кулінарні рецепти