Крем-суп з печериць
Після чергової маніакальної покупки кілограма шампіньйонів я вирішила зробити з цих чудових грибів свій улюблений суп-пюре. У результаті вийшов дуже смачний ситний супчик ніжної консистенції. Готується цей крем-суп порівняно просто. Якщо ви любите гриби і є шанувальниками супів-пюре - дерзайте!
Інгредієнти:
500 г печериць
2 невеликі цибулини
2 ст.л. борошна
50 г вершкового масла
600 мл курячого, овошного або м'ясного бульйону (я волію курячий)
200 мл вершків (я використовую 10%)
сіль і перець за смаком
Гриби і цибулю нарізаємо не дуже крупно і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості.
Кладемо в чашу блендера, заливаємо склянкою бульйону і подрібнюємо.
У каструлі розтоплюємо вершкове масло, втручається в нього борошно і обсмажуємо протягом півтора-двох хвилин. Потім поступово, постійно помішуючи, вливаємо бульйон і доводимо його до кипіння. Додаємо подрібнені шампіньйони, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Додаємо сіль і перець за смаком і тримаємо суп на маленькому вогні ще 7 хвилин. Потім вливаємо вершки, ще раз доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Подаємо з грінками - їх можна кинути прямо в суп або є вприкуску.
Смачного!
Схожі кулінарні рецепти |