Головне меню

Популярні рецепти

Суп з цукіні з білою квасолею - рецепт з фото
SUP IZ TSUKKINI S BELOĬ FASOLʹYU Суп з цукіні з білою квасолею

Радісно несу вам рецепт простого овочевого супчика.
Якщо хочете поситніше - готуйте його на курячому бульйоні. Якщо потрібен вегетаріанський варіант - на овочевому. В обох випадках він буде по-своєму гарний з квасолею в складі теж можна зробити двома способами - відварити самостійно або використовувати консервовану - другий варіант заощадить вам багато часу. Але я описую довгий спосіб з варінням квасолі.
Інгредієнти на 6 порцій:

300 г сухої білої квасолі *
3 середніх цибулини
4 зубчики часнику
1 ч.л. сухого орегано
600 г цукіні або кабачків іншого сорту
200 мл білого сухого вина
1 літр курячого або овочевого бульйону
посічена зелень петрушки для подачі

* Якщо використовуєте готову консервовану квасолю, вам буде потрібно близько 500 г без рідини.

Квасолю заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч.
Перед відварюванням зливаємо воду, перекладаємо квасолю в каструлю, заливаємо свіжою водою так, щоб води було вдвічі більше обсягу квасолі. Солимо воду за смаком, доводимо до кипіння і варимо на помірному вогні до м'якості квасолі. Зливаємо воду.

Цибулю дрібно рубаємо.
У каструлі розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 4-5 хвилин. Додаємо орегано і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
SUP IZ TSUKKINI S BELOĬ FASOLʹYU
Кабачки нарізаємо на невеликі кубики. Часник дрібно рубаємо. Кладемо в каструлю до цибулі і смажимо близько 6-7 хвилин.
SUP IZ TSUKKINI S BELOĬ FASOLʹYU
Вливаємо вино й даємо википіти наполовину. Додаємо квасолю, вливаємо бульйон. Солимо за смаком. Доводимо до кипіння і варимо на помірному вогні 15 хвилин, до м'якості кабачків.
Перед подачею посипаємо петрушкою.
SUP IZ TSUKKINI S BELOĬ FASOLʹYU
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти