Головне меню

Популярні рецепти

Суп-пюре з картоплі і цибулі порей - рецепт з фото
SUP-PYURE IZ KARTOFELYA I PORYEYA Суп-пюре з картоплі і цибулі порей

Несу вам розумний-добрий-вічний новий рецепт супу-пюре. За складом він дуже простий, але при цьому дуже смачний і ситний.
Посипати суп ви можете як фантазія підкаже - сухарики, насіння, обсмажений до хрускоту бекон і так далі.



Інгредієнти на 4 порції
:

500 г порею (тільки біла та світло-зелена частина, вага в кінцевому вигляді, без бадилля)
150 г печериць
2 великі картоплини
2 зубчики часнику
сіль і мелений чорний перець за смаком
сметана, оливкова олія, сухарики, насіння, зелень та ін принади для подачі

Порей розрізаємо навпіл уздовж і добре промиваємо між пір'ям. Тонко нарізуємо. Часник крупно рубаємо.

Картоплю нарізаємо на невеликі шматочки.
SUP-PYURE IZ KARTOFELYA I PORYEYA
Печериці нарізаємо пластинками.

У каструлі з товстим дном розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо картоплю і смажимо, помішуючи, близько 5 хвилин.

Додаємо гриби, порей і часник, солимо і перчимо до смаку, смажимо ще близько 10 хвилин.
SUP-PYURE IZ KARTOFELYA I PORYEYA
Вливаємо стільки води, щоб вона покривала овочі. Доводимо до кипіння і варимо до м'якості картоплі, близько 20 хвилин.

Знімаємо каструлю з вогню. Подрібнюємо овочі за допомогою блендера. Якщо ви бажаєте отримати більш ніжно текстуру, протріть суп ще й через сито.
SUP-PYURE IZ KARTOFELYA I PORYEYA
Наливаємо в тарілки, посипаємо-поливаємо добавками і подаємо.
SUP-PYURE IZ KARTOFELYA I PORYEYA
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти