Головне меню

Популярні рецепти

Креветочний суп на кокосовому молоці - рецепт з фото
KREVETOCHNYĬ SUP NA KOKOSOVOM MOLOKE
Креветочний суп на кокосовому молоці
Ну ось і дійшла черга до цього супу. Я давно планувала дати рецепт, але він все ніяк не потрапляв під настрій. І нарешті потрапив. Суп прекрасний. Гармонійний за смаком, чудовий за зовнішнім виглядом. А вже аромат ... Ммммм ... Хоча якщо ви не любите морепродукти, то можете і не оцінити.

Замість вермішелі ви можете покласти в суп рисову локшину - в такому разі він вийде у вас з більшим ухилом до азіатського смаку.
Інгредієнти на 4 порції:

шматочок свіжого імбиру, близько 2,5-3 см
2-3 зубчики часнику
1/8-1/4 ч.л. порошку чилі (регулюємо за смаком)
400 г моркви
400 мл кокосового молока
1 ч.л. картопляного крохмалю або 1 ст.л. кукурудзяного
120 г сухої вермішелі
500 г очищених креветок (розмір не має значення)
сік 2 лаймів
сіль за смаком
4-5 пір'я зеленої цибулі

Дрібно рубаємо імбир і часник.
KREVETOCHNYĬ SUP NA KOKOSOVOM MOLOKE
Моркву нарізаємо на тонкі скибочки.
KREVETOCHNYĬ SUP NA KOKOSOVOM MOLOKE
У каструлі з товстим дном розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо імбир, часник і гострий перець, смажимо, помішуючи, близько 1 хвилини.

Додаємо моркву, вливаємо кокосове молоко і 750 мл води. У чашці розводимо крохмаль в 2 ст.л. води і, помішуючи, вливаємо в каструлю. Солимо за смаком. Доводимо до кипіння.
KREVETOCHNYĬ SUP NA KOKOSOVOM MOLOKE
Варимо до практично повної готовності моркви, близько 4-5 хвилин. Додаємо вермішель і варимо до готовності, ще близько 3-5 хвилин.

Додаємо креветки і прогріваємо протягом хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо за смаком сік лаймів і перемішуємо.

Подаємо, посипавши дрібно нарубаними зеленою цибулею.
KREVETOCHNYĬ SUP NA KOKOSOVOM MOLOKE
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти