Головне меню

Популярні рецепти

Крем-суп зі стеблової селери з картоплею - рецепт з фото
KREM-SUP IZ STEBLEVOGO SELʹDERYEYA S KARTOFELEM
Крем-суп зі стеблової селери з картоплею

Про мою любов до селери знають всі. Про любов до крем-супів і супів пюре - теж. Напевно, пора об'єднати ці дві любові. Сьогодні ми готуватимемо селеровий крем суп.

Ось що мене завжди дивувало в крем супах, так це їх ситність і повний збалансований смак - і це при тому, що часто з ситних інгредієнтів в них входять тільки овочі. Цей суп - не виняток. У нього ніжний смак і бархатиста текстура. Мрія, а не суп. Якщо ви любите селеру, звичайно.

Інгредієнти на 4 порції:
500 г стеблевого селери
1 середня цибулина
300 г картоплі
50 г вершкового масла
1 ст.л. лимонного соку
сіль і мелений чорний перець за смаком

Дрібно рубаємо цибулю. Селеру і картоплю нарізаємо на шматочки середнього розміру.
У каструлі на вогні трохи слабкіше середнього розтоплюємо вершкове масло. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 4 хвилин.

Додаємо селеру і картоплю і смажимо ще близько 10 хвилин.
KREM-SUP IZ STEBLEVOGO SELʹDERYEYA S KARTOFELEM
Вливаємо 1,5 л води або курячого бульйону, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо до готовності картоплі - близько 20 хвилин.
KREM-SUP IZ STEBLEVOGO SELʹDERYEYA S KARTOFELEM
Перемелюємо суп до гладкої консистенції за допомогою блендера.
KREM-SUP IZ STEBLEVOGO SELʹDERYEYA S KARTOFELEM
Вливаємо лимонний сік, додаємо сіль і перець за смаком.
При подачі прикрашаємо зеленню селери.
KREM-SUP IZ STEBLEVOGO SELʹDERYEYA S KARTOFELEM
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти