Головне меню

Популярні рецепти

Вогняний курячий суп - рецепт з фото
OGNENNYĬ KURINYĬ SUP
Вогняний курячий суп

Так-так - тільки зараз і тільки для вас - чергове гооостррррее блюдо Гостроту якого ви, знову ж таки, можете самі відрегулювати (для прикладу, від моєї дози перців моя свекруха з незвички злегка закашлялась). Суп наваристий, смачний і досить простий. Саме те в холодну пору року, адже в ньому є додатковий зігріваючий фактор.

До речі, як і багато інших гострих страв мексиканської спрямованості, цей суп виграє, якщо перед подачею ви додасте в кожну тарілку нарізане авокадо.

Інгредієнти на 6 порцій:

1 середня курка, близько 1,6 кг
1 велика цибулина
4 зубчики часнику
2-3 гострих перчика
1 великий солодкий перець
1 ч.л. меленої зіри
400 г кукурудзяних зерен (свіжих або заморожених)
800 г томатів у власному соку
2-3 лайма
сіль і мелений чорний перець за смаком
Цибулю нарізаємо півкільцями.
OGNENNYĬ KURINYĬ SUP
Дрібно рубаємо часник. Солодкий перець дрібно ріжемо, гострі перчики нарізаємо колечками.

Курку розрізаємо на частини. У великій каструлі з товстим дном розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо курку і обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків до золотистої скоринки, близько 5-6 хвилин в цілому.
OGNENNYĬ KURINYĬ SUP
Додаємо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 3 хвилин.
OGNENNYĬ KURINYĬ SUP
Кладемо в каструлю перці і зіру і смажимо, помішуючи, ще пару хвилин.
OGNENNYĬ KURINYĬ SUP
Додаємо кукурудзу і розім'яті томати разом з соком.
OGNENNYĬ KURINYĬ SUP
Вливаємо гарячу воду - стільки, щоб її рівень був на 2 пальці вище курки. Додаємо сіль, часник, видавлений з лаймів сік. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні близько 40-45 хвилин, до готовності курки.

Виймаємо шматки курки з каструлі, даємо трохи охолонути. Знімаємо м'ясо з кісток, нарізаємо на невеликі шматочки і повертаємо в каструлю.

Перед подачею посипаємо суп дрібно нарубаною кінзою.
OGNENNYĬ KURINYĬ SUP
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти