Головне меню

Популярні рецепти

Суп-пюре з печених баклажанів - рецепт з фото
SUP-PYURE IZ PECHENYKH BAKLAZHANOV
Суп-пюре з печених баклажанів

Цей суп - просто щось. На диво багатий смак овочів відмінно доповнюється солоною фетою. В принципі, її ви можете замінити іншими добавками-посипаннями за смаком - сухариками, горіхами, смаженим беконом і т.п. Але фета тут просто ідеальна.



Інгредієнти на 6 порцій:

2 великих помідора
2 великих баклажана
2 ст.л. оливкового масла
1 середня цибулина
4 зубчики часнику
1 ч.л. сухого чебрецю
1 л курячого або овочевого бульйону
60 мл вершків 20-30% жирності
100 г фети
сіль і мелений чорний перець за смаком

Помідори і баклажани розрізаємо навпіл і кладемо в вогнетривку форму. Змащуємо оливковою олією, солимо і перчимо.
SUP-PYURE IZ PECHENYKH BAKLAZHANOV
Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом 40 хвилин.

Поки запікаються овочі, нарізаємо півкільцями цибулю і дрібно рубаємо часник.

У сотейнику або каструлі розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і часник.

Смажимо, помішуючи, близько 4-5 хвилин.

З запечених овочів знімаємо шкірку.
SUP-PYURE IZ PECHENYKH BAKLAZHANOV
Кладемо в сотейник до цибулі, вливаємо бульйон, додаємо чебрець, при необхідності додаємо сіль за смаком. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин.
SUP-PYURE IZ PECHENYKH BAKLAZHANOV
Переливаємо в глибокий посуд (якщо варили в каструлі - переливати не потрібно), вливаємо вершки і пюріруємо (перетворюємо на пюре) за допомогою блендера.
SUP-PYURE IZ PECHENYKH BAKLAZHANOV
Пробуємо на сіль, якщо треба - досолюємо.

Розливаємо по тарілках, в кожну перед подачею крадемо розкришену фету.
SUP-PYURE IZ PECHENYKH BAKLAZHANOV
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти