Головне меню

Популярні рецепти

Суп харчо - рецепт з фото
Суп харчо
Суп харчо

За основу взятий рецепт В. В. Похльобкіна, який свого часу займався доскональним вивченням страв національних кухонь народів світу і написав не одну кулінарну книгу. На мій погляд, саме цей рецепт є найбільш повним і точним.

Інгредієнти:

500 г м'якоті яловичини (краща грудинка або рулька)
2,5 л води
3-4 цибулини (в залежності від розміру)
120 г рису
2 ст. л. соусу ткемалі або 100 г свіжого гранатового соку
100 г очищених волоських горіхів
2 ч. л. приправи хмелі-сунелі
0,5 ч. л. насіння коріандру
4-5 зубчиків часнику
1 корінь петрушки (через брак свіжого можна взяти сухий)
2 ст. л. зелені петрушки
0,5 ст. л. зелені базиліка або селери (я використовувала селера)
10 горошин чорного перцю
0,5 ч. л. червоного гострого перцю
1 ст. л. борошна
3 лаврових листа
1 ст. л. зелені кінзи
1 щіпка імеретінського шафрану
Суп харчо
Яловичину нарізаємо кубиками зі стороною 3 см, заливаємо водою і варимо на помірному вогні протягом 1,5-2 годин.
Суп харчо
Поки вариться м'ясо, дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на рослинному маслі разом з борошном.
Суп харчо
Через 1,5-2 годин виймаємо м'ясо, бульйон проціджуємо через марлю, знову заливаємо в каструлю, солимо, додаємо промитий рис і повертаємо в бульйон м'ясо. Крім того, закладаємо в каструлю обсмажені цибулю, корінь петрушки, коріандр, лавровий лист, і роздавлений плоскою стороною ножа чорний перець. Варимо 15 хвилин.

Волоські горіхи дрібно рубаємо ножем (я подрібнила в блендері) і засипаємо в суп. Готуємо ще 5 хвилин, після чого кладемо соус ткемалі і засипаємо нову частину прянощів - петрушку, хмелі-сунелі, червоний перець і шафран.
Суп харчо
Варимо ще 5 хвилин (але не більше!), Знімаємо суп з вогню, додаємо решту прянощі - зелень селери або базиліка, кінзу і товчений часник.
Суп харчо
Накриваємо каструлю кришкою і настоюємо 3-5 хвилин.
Харчо готовий!
Суп харчо
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти