Головне меню

Популярні рецепти

Гострий суп із свинини з чорною квасолею - рецепт з фото
Гострий суп із свинини з чорною квасолею
Гострий суп із свинини з чорною квасолею

За заявками трудящих даю ще один рецепт відмінного супу. Знову гострого. Знову з м'ясом і квасолею. Я тут взагалі помітила у себе схильність останнім часом готувати супи з квасолею. Це ситно і смачно. Хоч в дитинстві я її не особливо-то і любила.

До речі, чорну квасолю, яка задіяна в цьому рецепті, можна замінити червоною або іншою за вашим смаком.
Інгредієнти на 8 порцій:

200 г сухої чорної або іншої квасолі
400 г свинини (підходить лопатка або окіст)
1 ст.л. борошна
1 велика цибулина
2 стебла селери
1 середній гострий перчик
5 зубчиків часнику
1 ч.л. порошку чилі
1 ч.л. меленої зіри
1/2 ч.л. меленого коріандру
400 г томатів у власному соку
1,5 л м'ясного або курячого бульйону
сіль за смаком
авокадо для подачі

Квасолю попередньо замочуємо в холодній воді на ніч. Потім міняємо воду і відварюємо квасолю до готовності, приблизно 30 хвилин.
Гострий суп із свинини з чорною квасолею
Не дуже дрібно рубаємо цибулю і селеру, подрібнюємо цибулю і гострий перець.

М'ясо нарізаємо на шматочки розміром на один укус. Кладемо в миску, додаємо борошно і перемішуємо так, щоб борошно покрило кожен шматочок.

У каструлі з товстим дном на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо м'ясо і обсмажуємо до золотавої скоринки, приблизно 5 хвилин. Перекладаємо на тарілку.
Гострий суп із свинини з чорною квасолею
Зменшуємо вогонь до середнього і кладемо в каструлю цибулю і селеру. Смажимо, помішуючи, близько 5 хвилин. Додаємо часник, гострий перець, зіру, коріандр і порошок чилі. Смажимо, помішуючи, близько 30 секунд. Повертаємо в каструлю м'ясо.
Гострий суп із свинини з чорною квасолею
Додаємо розім'яті томати разом з соком і вливаємо бульйон. Солимо за смаком і доводимо до кипіння.
Гострий суп із свинини з чорною квасолею
Зменшуємо вогонь практично до мінімуму і варимо суп під кришкою до м'якості м'яса, близько 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо в суп відварену квасолю.

При подачі кладемо в суп нарізане кубиками авокадо. Я для більшої гостроти додала консервований халапеньйо.
Гострий суп із свинини з чорною квасолею
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти