Головне меню

Популярні рецепти

Суп бокорашів (Закарпатська кухня)

Суп бокорашів (Закарпатська кухня)

Підготовлене бараняче м'ясо без кісток нарізають невеликими кубиками і підсмажують в добре розігрітому смальці з дрібно наріза­ною цибулею. В кінці смаження додають кмин і сіль за смаком.

В окремій каструлі варять обчищену й нарізану на кубики кар­топлю до півготовності, додають свіжі лопатки, нарізані невеликими шматочками і варять до готовності. Смажене м'ясо з'єднують із кар­топлею і лопатками, заправляють сметаною і ще раз доводять до ки­піння. Свіжі лопатки можна замінити консервованими лопатками або консервованим зеленим горошком.

Подаючи на стіл, готовий суп посипають дрібно нарізаною петрушкою.

Витрати продуктів на одну порцію: баранина 60 г, смалець 10 г, цибуля 24 г, картопля 172 г, лопатки 63 г, кмин 0,3 г, сіль 5 г, петрушка 4 г, сметана 20 г, бульйон кістковий або вода 350 г.




Схожі кулінарні рецепти