Головне меню

Популярні рецепти

Суп квасолевий з копчениною (Закарпатська кухня)

Суп квасолевий з копчениною (Закарпатська кухня)

Попередньо перебрану й замочену квасолю варять у підсоленій воді разом з копченою грудинкою або домашньою ковбасою та овоча­ми, нарізаними невеликими кусками.

Окремо, на розтопленому смальці, готують пасеровку з пшенично­го борошна та дрібно нарізаної цибулі. Пасеровку постійно помі­шують, додають червоного молотого перцю, заливають трохи холодної води, добре розмішують і з'єднують з киплячим супом.

Подаючи на стіл, у тарілку кладуть сметану і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу. До супу можна додати оцту за смаком.

Витрати продуктів на одну порцію: квасоля 58 г, грудинка копчена 56 г або ковбаса домашня копчена 52 г, морква 23 г, петрушка (корінь) 7 г, цибуля 24 г, смалець 5 г, борошно 5 г, сіль 3 г, перець червоний молотий 0,02 г, сметана 15 г, зелень 6 г, вода 550 г.

Суп можна готувати і з тістом. У такому разі за 5—7 хв. до закін­чення варіння в суп кидають чайною ложкою дрібні галушки з м'якого тіста.




Схожі кулінарні рецепти