Головне меню

Популярні рецепти

Суп квасолевий з чіпетками (Закарпатська кухня)

Суп квасолевий з чіпетками (Закарпатська кухня)

Попередньо перебрану і замочену квасолю відварюють у бульйоні до напівготовності. Сало шпик, нарізане дрібними кубиками, об­смажують на добре розігрітій сковороді, додають червоний молотий перець, швидко розмішують. Потім додають нарізані кубиками ци­булю, моркву, петрушку і тушкують майже до готовності. Тушковані овочі перекладають у бульйон і продовжують варіння. Наприкінці варіння у бульйон з квасолею та овочами опускають підготовлені чіпетки і доводять до готовності, щоб чіпетки не розварилися. Го­товий суп посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Чіпетки готують з борошна та яєць, з яких замішують круте тісто, розкачують на дошці завтовшки і мм, зверху посипають бо­рошном, пальцями відщипують безформні кусочки і підсушують.

Витрати продуктів на одну порцію: квасоля 37 г, цибуля 24 г, морква 22 г, петрушка (корінь) 16 г, сало шпик 10 г, пе­рець червоний молотий солодкий 0,5 г, перець чорний 0,02 г, зелень петрушки 4 г, бульйон кістковий 350 г. Для чіпеток — борошно пшеничне вищого сорту 15 г, яйце 1/8 шт., вода 3 г.




Схожі кулінарні рецепти