Головне меню

Популярні рецепти

Суп закарпатський з потрухів (Закарпатська кухня)

Суп закарпатський з потрухів (Закарпатська кухня)

Основними компонентами супу є потрухи свійської птиці та цвітна капуста.

Підготовлені і нарізані довгастими шматками потрухи свійської птиці обсмажують і тушкують на вершковому маслі разом з наріза­ними морквою, петрушкою, кольрабі та цибулею. Потім потрухи і овочі заливають окропом, додають розібрану на окремі суцвіття цвіт­ну капуста та зелений горошок, солять і варять майже до готовності.

З м'якого тіста чайною ложкою відокремлюють дрібні галушки, опускають у киплячий суп і доводять до готовності.

Подаючи на стіл, гарячий суп посипають дрібно нарізаною зе­ленню петрушки та чорним молотим перцем.

Витрати продуктів на одну порцію: потрухи свій­ської птиці 83 г, морква 25 г, петрушка (корінь) 20 г, кольрабі 49 г, цибуля 12 г, цвітна капуста 71 г, горошок зелений консервований 28 г, масло вершкове 12 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0,05 г, вода 370 г, зелень петрушки 5 г, галушки 100 г.




Схожі кулінарні рецепти