Головне меню

Популярні рецепти

Суп полонинський (бограч гуляш) (Закарпатська кухня)

Суп полонинський (бограч гуляш) (Закарпатська кухня)

Підготовлене м'ясо яловичини або баранини нарізають невелики­ми кубиками, з'єднують з напівобсмаженою на смальці цибулею з червоним молотим перцем і тушкують до нанівготовності. Потім додають нарізані кубиками моркву та петрушку і тушкують разом з м'ясом. Далі додають нарізані часточками свіжі помідори та свіжий солодкий перець, змішують з м'ясом, доливають трохи води і продов­жують тушкування. Коли м'ясо майже готове, доливають води залеж­но від кількості порцій, кладуть картоплю, нарізану невеликими куби­ками, солять і варять.

З борошна та яєць замішують тісто, з якого чайною ложкою ві­докремлюють дрібні галушки, опускають у киплячий суп за 5—7 хви­лин до готовності картоплі.

Наприкінці варіння суп заправляють розтертим кмином та часни­ком.

Подаючи на стіл, посипають дрібно нарізаною зеленню петруш­ки.

Готовий суп має рожевуватий колір. Смак гострий, з ароматом смаженого свіжого солодкого перцю, цибулі, часнику і кмину. Кар­топля і морква повинні зберегти форму нарізки.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 75 г, або баранина 70 г, цибуля 30 г, смалець 13 г, морква 31 г, петруш­ка (корінь) 17 г, перець свіжий солодкий 37 г, помідори свіжі 63 г, картопля 80 г, перець червоний молотий 0,8 г, кмин 0,3 г, часник­ом г, сіль 5 г, зелень петрушки 4 г, вода 350 г, галушки 100 г.

Свіжий солодкий перець та свіжі помідори можна замінити кон­сервованим лечо з розрахунку 75 г на одну порцію.




Схожі кулінарні рецепти