Головне меню

Популярні рецепти

Суп-гуляш (Закарпатська кухня)

Суп-гуляш (Закарпатська кухня)

Готують, як правило, з свинини, але можна приготувати і з яло­вичини або баранини.

М'ясо нарізують кусочками по 15—20 г, кладуть у каструлю з розтопленим смальцем, підсмаженою ріпчастою цибулею та черво­ним молотим солодким перцем. Далі додають нарізані часточками свіжі помідори, свіжий солодкий перець, товчений часник і кмин, за­ливають невеликою кількістю води, солять, каструлю закривають кришкою і тушкують до нанівготовності. Потім м'ясо та овочі зали­вають бульйоном або водою, залежно від кількості порцій, додають картоплю, нарізану кубиками, і варять на малому вогні до готов­ності.

Подають суп гарячим, посипають чорним молотим перцем та дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: свинина 63 г, або яловичина 75 г, або баранина 70 г, смалець 10 г, цибуля 24 г, перець червоний молотий солодкий 0,05 г, помідори свіжі 63 г, перець свіжий солодкий 37 г, часник 0,8 г, картопля 166 г, сіль 5 г, бульйон кістковий або вода 350 г, перець чорний молотий 0,05 г, зелень пет­рушки 5 г.

Свіжі помідори та свіжий солодкий перець можна замінити кон­сервованим лечо.




Схожі кулінарні рецепти