Головне меню

Популярні рецепти

Суп грибний по-гуцульськи (Закарпатська кухня)

Суп грибний по-гуцульськи (Закарпатська кухня)

Сушені гриби вимочують, добре промивають і відварюють. Грибний відвар проціджують, а гриби нарізають. Квашену капусту відварюють (припускають) до напівготовності. Перлову крупу варять окремо до готовності.

У грибний відвар кладуть нарізану соломкою або кружальцями домашню копчену ковбасу, відварену капусту, нарізані гриби, пер­лову крупу і продовжують варіння. Дрібно нарізану цибулю обсма­жують на смальці, додаючи червоного молотого перцю. Окремо пасе­рують борошно, яке розводять холодним грибним відваром або кістко­вим бульйоном і додають сметану.

Пасероване борошно, підсмажену цибулю з'єднують з супом, за­правляють томатом-пюре і спеціями. Подаючи на стіл, суп поси­пають зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: гриби сушені 10 г, капуста квашена 96 г, цибуля 24 г, томат-пюре 10 г, борошно 5 г, ковбаса копчена 41 г, сметана 25 г, смалець 10 г, крупа перлова 13 г, сіль 3—4 г, зелень 4 г, перець червоний молотий 0,01 г, грибний відвар 450 г.




Схожі кулінарні рецепти